10 grunner til at søkeoptimalisering (SEO) er viktig for din bedrift

2.Mai 2019 / Kevin Minh

Søkeoptimalisering er et bredt tema og omfatter et stort område innenfor teknologi. Kort sagt handler SEO om å øke synligheten til nettsiden din på søkemotorer som for eksempel Google, Yahoo og Bing. Mange bedriftseiere overser dette temaet om søkeoptimalisering og er derfor i besittelse i å miste store mengder av potensielle kunder, samt inntekter.

Søkemotoroptimalisering - SEO

Undersøkelser viser at kunder stort sett finner ut av varen eller tjenesten igjennom søkemotorer som Google, Yahoo og Bing. Dette i seg selv er et stor hint på hva din bedrift bør fokusere på.

It’s much easier to double your business by doubling your conversion rate than by doubling your traffic.

Jeff Eisenberg

10 grunner til at søkemotoroptimalisering (SEO) er viktig for din bedrift

1. Øker synligheten din

De første som sikkert kommer opp hos mange er at søkeoptimalisering (SEO) hjelper deg med å komme høyere i søkemotorer. Med andre ord, gjøre deg mer synlig. De største søkemotorene i dag er Google, Bing og Yahoo. Undersøkelser viser at kunder stort sett finner ut av varen eller tjenesten igjennom søkemotorer som Google, Yahoo og Bing. Dette i seg selv er et stor hint på hva din bedrift bør fokusere på.

2. Oppmerksomhet rundt produktet

Nulla ultricies quis justo non fringilla. Mauris pellentesque sodales risus a tincidunt. Etiam neque ligula, malesuada non neque vulputate, ullamcorper maximus dui.

3. En investering i fremtiden

Resultat fra søkeoptimalisering kommer ikke med engang, men kommer etter en lengre periode. Dermed blir det en investering å drive med SEO. Velger din bedrift å investere i søkemotor optimliasering vil bedriften gradvis se vekst i antall nettside klikk, kunder og til sist omsetning som følge av disse andre faktorene.

4. Branding

Ved bruk av søkeoptimalisering skaper du også et rykte for bedriften din. Et varemerkenavn, folk gjenkjenner deg. Det å være øverst på de storesøkemotorene gir deg stor vakt, og et godt brand image.

5. Kosteffektiv markedsføring

Hvorfor kaste bort masse ressurs fulle penger på u-strategisk markedsføring? Med riktig fremgangsmåte innenfor søketoptimalisering vil du enkelt og greit kunne se hvilken posisjon du ligger i ditt marked.

6. Oppnå alle mulige kunder

Internett gir deg uendelige muligheter til å nå hvem som helst i verden, uansett situasjon. Denne effekten blir forsterket ved høyere rangering på de store søkemotorene. Jo høyere plass på Google sin søkemotor, jo flere folk kommer til å se nettsiden din – jo flere kunder.

7. Organisk trafikk, ikke ”annonser”

Adwords, paid aids og annonser som får siden din på toppen av søkemotorer er en kunstig måte å nå toppen på, og kan være ekstremt kostbart. Google Adwords er en måte å få ditt produkt eller din nettside på topp ved å betale. Betalingen foregår gjennom det som kalles ppc (pay per click). Dermed over en lengre periode vil dette bli ekstremt kostbart. Den naturlige måten å øke synligheten og rangeringen på er den “organiske” måten. Dette innebærer både On-site og Off-site SEO. Les mer om dette her.

8. Vit hvem kundene dine er

Avanserte søkeoptimaliserings verktøy som Google- analyticssearch console og My Business får du som bedriftseier / nettsideeier en mye større oversikt over hvem kundene dine er. Ved bruk av disse verktøyene får du oversikt over følgende:

  • Besøkende: Hvor, mengde og region
  • Gjennomsnittlig CTR: Viser den prosentvise klikk til nettsiden din
  • Gjennomsnittlig posisjon: Viser hvor godt nettsiden din er posisjonert (Google rangering)
  • Totale klikk: Viser total antall klikk på hjemmesiden
  • Impressjoner: Hvor mange som har sett / bladd forbi linken

Det er en stor rekke med andre verktøyer man får benyttet, du kan lese mer om det her.

9. Autoritet

Store søkemotorer i dag har avanserte algoritmer som arbeider sammen og skanner dine URL for å finne ut hva siden din handler om. Dersom siden din har kvalitets innhold og ikke “fyldig” innhold, vil søkemotorer som for eksempel Google gi deg økt autoritet. Med økt autoritet vil det si at du vil bli rangert høyere på søkemotoren og siden din blir mer troverdig.

10. Søkeoptimalisering er fremtiden

Vi lever i et rask voksende samfunn der teknologien blir stadig større og viktigere for hverdagen. All konkurransen i fremtiden vil ikke bestå av fysisk konkurranse, men heller nettbasert konkurranse – om å gjøre å være øverst på søkemotorene.

Lansering av nettside | skreddersydd nettside

 

Dersom du har kommet helt hit så har du kanskje fått en større innblikk i den teknologiske og digitale verden vi lever i nå, og at du er en del av den. Ønsker du å øke din synlighet på de største søkemotorene? Kontakt oss eller besøk vårt nettsted.

Sjekk ut også våre tjenester: